LAK-ALARM Gyártó, kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

5553 Kondoros, Aradi út 40.

+36 30 371 68 41

lakalarm@zsjak.hu

Lakalarm

GOP-2.1.1-10/A-2010-1287 - A kondorosi Lak-Alarm Bt. technológiai fejlesztése.

Folyamatban lévő pályázatunk:

UMFTtajekoztatotablakicsi

Projekt céljai:

A cég 1998-ban öltötte fel jelenlegi formáját.

Tevékenységünk mostanra 3 részre bontható:

- lakatosipari kivitelezés lakosság és cégek részére,

- vagyonvédelmi rendszerek kiépítése lakosság és cégek részére,

- ipari automatizálás, PLC vezérlések programozása.

Fő tevékenységünknek a takarmánykeverők, vetőmagüzemek, terményszárítók gépészeti és fémszerkezeti munkáit tekintjük.

2010. közepén elkészítettük első, vezérléssel egybekötött munkáinkat, ami egy szárító és egy tisztítóvonal kiépítése volt. Így sikerrel bizonyítottuk, hogy cégünk önállóan fel tud építeni egy automatizált, PLC által vezérelt üzemet az utolsó csavarig, kábelvégig. Ezen időszak alatt megnövekedett az igény a még minőségibb gyártás iránt. Az illeszkedések szempontjából fontosak a pontos hajlítások, vágások. Régi gépeink elavultak, nem alkalmasak a pontos munkavégzésre. A régi és az új ügyfelek megtartása érdekében javítanunk kell a gyártási munkák gyorsaságán is.

 

  

A versenyképesség megőrzését, a hatékonyság növelését, a foglalkoztatottság és a hozzáadott érték teremtését kell a középpontba helyezni. A pályázatunk keretében vásárolni kívánt új CNC hidraulikus élhajlító géppel történő munkával időt és pénz lehet megtakarítani, nem kell elszállítani az anyagot, mással megmunkáltatni, illetve a pontos méretek szerinti gyártás is elvégezhető. Ezek mellett nő a saját munkaerő kihasználtsága is.

 

   

 

Nagyon fontos mozzanat, még a gyártás megkezdése előtt, a beépítendő elemek méretének, illetve a helyszínnek a pontos felmérése. Ezen alapul a gyors, pontos és precíz kivitelezés is. Ehhez nagyban hozzájárul a szintén ezen a pályázaton igényelt támogatásból vásárolandó Leica Disto D8-as lézeres távolság-, magasság-, és szögmérő készülék is. Mivel munkánk során egyedi méretezésű acélszerkezeteket gyártunk és építünk be, a meglévő szakmai tudás mellett a beszerezni kívánt berendezések nagyban megkönnyítenék munkánkat, illetve hozzájárulnának cégünk fejlesztéséhez. Ez egy jelentős lépés lenne a Lak-Alarm Bt. életében.

 

 A pályázat folyamatáról beszámoló képgalériát itt érheti el

A pályázatról megjelent cikk (Nullszéria, 2011. április)

 

Kedvezményezett:

Lak-Alarm Építőipari Szolgáltató Bt.

5553 Kondoros, Aradi út 44.

Tel.: 06-30/371-68-41